header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Dragen SJINBORN-tenue

Nieuws afbeelding 28-4-2016
Dragen SJINBORN-tenue

Zoals onlangs al aangegeven hebben wij diverse signalen ontvangen over het maken van shirts voor uitwedstrijden, afwijkend van de Sjinborn wedstrijd kleding.

Wij zijn hier als vereniging gebonden aan regels van de KNHB.
 
Derhalve bij deze een omschrijving en verduidelijking van regelgeving in deze.
 
Er zijn twee regels die omschrijven wat toelaatbaar is betreffende wedstrijd kleding.
1) Reglement Veldhockey 2014 art. 4.1  (te vinden op website KNHB.)
Hierin staat vermeld dat een team een uniform tenue moet dragen, maar tevens ook dat dit het standaardtenue van de vereniging moet zijn tenzij er door op elkaar lijkende kleuren verwarring zou ontstaan. In dit laatste geval moet de bezoekende partij, zijn tenue aanpassen.
 
2) Huishoudelijk reglement sjinborn artikel 2 tenue. (te vinden op website Sjinborn.)
In dit artikel staan de verplichte vereniging kleuren als mede een bepaling betreffende Sjinborn logo en sponsor logo.
 
Voornoemde twee artikelen betreffen beiden, het spelen van competitievormen georganiseerd door de KNHB.
Dwz. in deze competities is het niet toegestaan om afwijkende wedstrijd kleding te dragen, tenzij in een uitwedstrijd waarbij er in alle redelijkheid daadwerkelijk verwarring mogelijk is door overeenkomend tenue. Zeg maar de wedstrijd waarbij normaal hesjes gedragen zouden worden. Dit is vaak maar een enkele wedstrijd per seizoen. In onze directe omgeving is dat alleen Scoop uit Sittard.
 
Daarmee is de inzet van een afwijkende truien set dus erg beperkt binnen de onder auspiciën van de KNHB georganiseerde wedstrijdvormen.
Via de wedstrijdsecretariaten wordt hier ook daadwerkelijk toezicht op gehouden en de bond is ook zeker bereid tot maatregelen indien geen gehoor wordt gegeven aan deze regelgeving.
 
Voor toernooien of vriendschappelijke wedstrijden niet door de bond georganiseerd, ligt de situatie iets anders.
Dan vervalt regel 1) maar geld regel 2) nog altijd die ook daar ons clubtenue voorschrijft.
Uiteindelijk vertegenwoordig je met je Sjinborn team natuurlijk altijd Sjinborn. 
 
We adviseren teams altijd om bij team sponsoring in kleding vorm, dit te doen in trainingspakken of andere kleding die buiten de wedstrijden gedragen kunnen worden. Voor trainingspakken willen wij graag de kleur donkerblauw aanhouden. Deze kleding kan dan veelvuldig worden ingezet en als Sjinborn zijn we trots als onze teams zich uniform kunnen presenteren. Onze leverancier zal binnenkort een model aanbieden welk aangeschaft kan worden.
 
Bij deze dan ook het verzoek om Sjinborn in Sjinborn clubkleding te vertegenwoordigen in wedstrijden en enkel in die gevallen waar dit duidelijk binnen de regelgeving past, gebruik te maken van afwijkende kleding. Ook daarbij stellen wij voor om de kleur donkerblauw als uitgangspunt te nemen. Deze afwijkende kleding kan niet als standaard ‘uit’ set gebruikt worden. We willen graag voorkomen dat we als vereniging en jullie als team via het wedstrijdsecretariaat worden aangesproken vanuit de KNHB. Ontvangende verenigingen letten hier toch wel op en via social media ligt alles op straat en op het bureau van de KNHB.
 
Als er nog vragen zijn beantwoorden wij deze graag.
 
Met vriendelijke groet
Bestuur en TC V.H.V. Sjinborn