header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

AED Sjinborn

Nieuws afbeelding 20-9-2017

AED Sjinborn kan nu ook buurtbewoners redden

Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Z'n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Bij VHV Sjinborn is z'n AED al geruime tijd beschikbaar en kunnen we ook zeggen dat deze al meer dan eens succesvol is ingezet. De beschikbaarheid was echter tot op heden beperkt tot de openingstijden van de club.

AED verplaatst naar buiten

VHV Sjinborn vindt het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand ook voor bewoners in de omgeving van onze vereniging zo groot mogelijk is. Daarom heeft VHV Sjinborn besloten haar AED beschikbaar te stellen voor de buurt.

Alleen de AED beschikbaar stellen is een goed begin maar er komt meer bij kijken. Een van onze leden heeft het initiatief genomen om de samenwerking op te zoeken met Gemeente Valkenburg, Platform Broekhem, Hart voor Valkenburg, SFVB, Vriendenloterij en de Hartstichting. Door deze samenwerking is het gelukt een buitenkast te organiseren die voor de komende jaren ook verzekerd is en onderhouden kan worden.

Het verschil maken in de buurt

De AED hangt naast de poort van Sjinborn aan de Dr.Ariensstraat 59. Deze is ook aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie, zodat mensen in de buurt deze AED kunnen vinden en gebruiken in het geval van een hartstilstand. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken.

Inzet AED

Uiteraard hopen wij van harte dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat deze mogelijkheid er nu is. We vinden het fijn om op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen aan de veiligheid voor de buurt.