header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Drie competitierondes

Nieuws afbeelding 7-10-2019

Beste allen,


Het regent flink en dat betekent dat de herfst echt is begonnen en dat de eerste van de in totaal drie competitierondes zijn afgelopen. Afgelopen zaterdag 5 oktober was de laatste competitiedag van de eerste ronde.

Ja, je leest het goed…."de eerste van de in totaal drie competitierondes”?

Met ingang van het seizoen 2019 – 2020 wordt de competitie bij de jongste jeugd en de junioren verdeeld in drie rondes. 

  • Voorcompetitie: september  –  oktober tot de herfstvakantie 2019
  • Herfstcompetitie: oktober na de herfstvakantie  –  november 2019
  • Lentecompetitie: maart –  juni 2020

 

Deze nieuwe indeling qua competitierondes geldt niet voor de Senioren Heren 2 & Dames 1

  

Na elke afgeronde competitieronde worden alle teams opnieuw ingedeeld op basis van rating, gebaseerd op de resultaten van de voorgaande gespeelde competitie. 

Bij het (her) indelen wordt waar mogelijk maximaal 1 team van een vereniging in een poule geplaatst. Het kan zijn, dat een team eerste wordt, maar niet perse een klasse hoger moet gaan spelen, bijvoorbeeld omdat ze het maar net gered hebben. Daarnaast is het ook mogelijk dat er bijvoorbeeld twee teams naar een klasse hoger gaan, omdat ze beide echt te goed waren voor de huidige klasse. Beide voorbeelden kunnen natuurlijk ook bij het degraderen gelden.


Om ervoor te zorgen dat alle teams zoveel mogelijk in de volgende competitieronde gelijkwaardige tegenstanders treffen, gaat de Hockeybond kijken naar de uitslagen. In overleg met de Hockeybond zullen we een aantal teams opnieuw indelen in een hogere of iets lagere klasse.

Houdt er dus rekening mee dat het kan zijn dat je andere teams als tegenstander gaat treffen en wellicht niet meer met zoveel doelpunten gaat winnen als in de afgelopen competitieronde.

 

In deze nieuwe competitie opzet is vanuit de Hockeybond aangegeven, dat er geen échte kampioenen of degradanten plekken zijn. Deze nieuwe opzet is er vooral op gericht, dat ieder team in de meest beste klasse en poule kan spelen en dat er meer doorgroei naar de top komt.

Toch zijn jullie voor ons kampioenen!

Wanneer er na afloop bij junioren "Kampioenen” zijn, zullen deze op gepaste manier op onze website vermeld worden. Het is ook altijd leuk als er een feestje wordt gevierd bij het behalen van de eerste plek in de poule.

Bij de voor competitie spreken we van periodekampioen, herfstkampioen en lentekampioen. Behaal je het kampioenschap bij alle drie de competities dan ben je een SUPER KAMPIOEN.

 

Volgens de planning van de bond wordt de nieuwe indeling bekend gemaakt op woensdag 16 oktober as. samen met de nieuwe wedstrijdplanning. De wedstrijden starten weer op zaterdag 26 oktober 2019.

Het wedstrijdsecretariaat en de arbitragecommissie heeft vervolgens maar 10 dagen de tijd om alles in te plannen. Een hele kluif en vaak een grote puzzel met diverse uitdagingen. Over de arbitrage in de volgende mail meer.


Tot snel!

Het bestuur van Sjinborn