header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Club Algemeen

Welkom bij V.H.V. Sjinborn 

V.H.V. Sjinborn is een club waar sportiviteit en gezelligheid voorop staan. Het motto binnen de club en vooral voor de jeugd is: "sportieve en sociale aspiraties kunnen waarmaken”. Sjinborn is een volwassen club met oog voor het individu. De vereniging telt ongeveer 300 leden, verdeeld over jongste jeugd, junioren, senioren en trimmers. Iedereen kan terecht bij V.H.V. Sjinborn, maar het streven van de club is dat elke speler zich inzet om op zijn of haar niveau te kunnen hockeyen en hierin te verbeteren. Zowel op het gebied van hockeytechniek en -tactiek, als op sociaal en mentaal vlak om zo het eigen team aan een overwinning te helpen. We motiveren leden het beste uit zichzelf en hun teamgenoten te halen. Samen met en voor elkaar, dat is waar het om draait in een teamsport. 

Vooral willen we graag dat V.H.V. Sjinborn een club is waar kinderen en ouders terechtkomen in een sociale omgeving waar men zich welkom voelt.

Organisatie

De club heeft een bestuur en een aantal commissies. Het Bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken en de financiën binnen de club. De Technische Commissie is verantwoordelijk voor de clubcompetitie, d.w.z. de teamindelingen, trainers, coaches, arbitrage, materialen en het opstellen van de trainings- en wedstrijdschema’s. Daarnaast is er een financiële, sponsor, evenementen en V.G.T.-commissie (vertrouwenspersoon, geschillen en tucht).

Communicatie

Een belangrijk hulpmiddel binnen de cluborganisatie is onze website http://www.sjinborn.nl Hierop vind je alle informatie van de club.   

Trainingen en wedstrijden

Tijdens het hele traject waarbij de jeugd de vereniging doorloopt trainen zij onder leiding van enthousiaste vrijwilligers en enkele professionele trainers. Alle trainingen vinden op ons kunstgrasveld plaats. Tijdens de winter is er de mogelijkheid om aan de zaalcompetitie mee te doen en vinden de trainingen en wedstrijden plaats in een sporthal.

De wedstrijden worden begeleid door één of meer coaches. De coaches, vaak ook ouders van een kind in het team, begeleiden het team tijdens de wedstrijden. Ouders zijn onmisbaar als vrijwilliger. Elke bijdrage wordt gewaardeerd, als spelbegeleider, scheidsrechter, trainer of lid binnen en van de commissies. 

V.H.V. Sjinborn tenue 

Het tenue bestaat uit: een lichtblauw poloshirt met Sjinborn logo en hoofdsponsor, een donkerblauwe korte broek of rokje en donkerblauwe kniekousen. 

Samenwerking met H.V. Meerssen
Met de grote diversiteit aan sporten en hobby’s heeft de hockeysport, net als veel andere sportverenigingen, hun leden aantallen zien teruglopen. Om onze leden een omgeving te bieden waar hockey mogelijk blijft, zijn we enkele jaren geleden met H.V.M. gaan samenwerken. Het resultaat hiervan is dat we inmiddels vele combi-teams geformeerd hebben die zowel in Meerssen als in Valkenburg trainen, wedstrijden spelen en plezier maken. Ook op andere vlakken zijn we meer gaan samendoen en worden beide verenigen steeds meer op elkaar afgestemd. Hiermee leveren een wezenlijke bijdrage om de hockeysport in Limburg in stand te houden.


Het ontstaan van onze club V.H.V. Sjinborn