header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Arbitrage / Spelregels

Spelreglement Veldhockey

In de download hieronder vind je het geldende spelreglement veldhockey voor het lopende seizoen. Als je graag een leuke en eenvoudige uitleg wil krijgen over de spelregels voor elftallen is er het boekje ‘Hockeyspelregels in een notendop’. Dit boekje bevat niet de volledige regelgeving, maar legt belangrijke regels zo kort en leesbaar mogelijk uit. Het is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over hockey! Ook dit boekje vind je in de downloads onderaan.

Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘Meer’ ook de spelreglementen.

Downloads

Spelreglement Veldhockey vanaf 1 augustus 2017

Hockeyspelregels in een notendop (september 2015)

Spelregels Jongste Jeugd

Bij de Jongste Jeugd en bij het G-/LG-hockey wordt met andere spelregels gespeeld dan in de reguliere competitie. Kijk hieronder voor de spelregels van de Jongste Jeugd categorieën:

 ·       (Spel)regels 3-tallen (veld)

 ·       (Spel)regels 6-tallen (veld)

 ·       (Spel)regels 8-tallen (veld)

  

Beeldmateriaal

Hoe wordt een strafcorner genomen? Wat is een self-pass? Wanneer wordt een shave goed uitgevoerd? Er is veel beeldmateriaal beschikbaar van verschillende spelsituaties. Dit is opgedeeld in verschillende thema’s. Klik op één van onderstaande thema’s om de fragmenten te bekijken.

 

Stickgebruik

Hoge bal

Scoren

Spelhervattingen

Overtredingen

Keeper

 

Proefexamens Clubscheidsrechters

Ga je examen doen om clubscheidsrechter te worden en wil je alvast een keer oefenen? Om je goed voor te bereiden vind je hieronder drie proefexamens met de bijbehorende antwoorden.


Downloads

KNHB proefexamen 1

KNHB proefexamen 2

KNHB proefexamen 3

 

Antwoorden proefexamens

Alvast succes met je examen!


Verder vind je in de downloads:

·       Het boekje ‘Drie hoeraatjes voor hockey’ (+ diploma)

·       Hand-out

·       Aandachtspunten spel- en teambegeleider

Downloads

Aandachtspunten spel- en teambegeleiders

Boekje drie hoeraatjes voor hockey

Hand-out